Nog geen plannen voor komend weekend en behoefte aan Haagse hotspots? Wij hebben de leukste winkels, restaurants en evenementen voor je op een rij gezet. En ook op een andere moment zijn dit natuurlijk prima adresjes:

IMG_1432Opstarten
Wist je dat Den Haag meer dan 50 koffietentjes telt? Wij hebben er al heel wat getest en bij Hop & Stork, zit je altijd goed. Ook zijn we fan van Lola bikes & coffee maar op dit moment is August onze favoriet. Met cappuccino van dit eigentijdse tentje start je de dag goed. Het barst hier van de ambtenaren die de automatenkoffie op het ministerie zoveel mogelijk vermijden. Je kunt een gezellige drukte verwachten.
August, Turfmarkt 250

hubertusFrisse lucht
Een picknick in de paleistuinen, een lange strandwandeling, rondje Haagse bos of van het uitzicht op De Pier genieten. Deze tips had je zelf ook kunnen verzinnen. Nee, als wij toe zijn aan een beetje buitenlucht zoeken we het hogerop. In het Hubertuspark (inderdaad, bij het viaduct) loop je zowel door het bos als op grote zandvlaktes. Wij beklimmen graag de enorme trap om bovenop ‘De Bloedberg’ van het uitzicht te genieten. Op een heldere dag kijk je de hele stad over aangezien deze duintop 30 meter boven NAP ligt.
Ingang kruising St. Hubertusweg/Plesmanweg

Time for lunch
Wat zijn we blij met de ontdekking van Haver. Ze hebben alles wat je van een lunchtentje wenst. Sfeervolle inrichting, enthousiaste mensen, maar bovenal barst het van de onweerstaanbaar lekkere gerechten. Wij hadden serieuze keuzestress. Uiteindelijk werd het een broodje avocado, gegrilde wortel, jonge bladspinazie en mango én een linzenspinaziefetaburger met pompoenhoumous en munthangop. Serieus, wij zouden de combinaties niet bedenken. Maar zijn blij dat zij dat wél hebben gedaan. Ben je net aan de andere kant van de stad? Ga naar Club Vers op het plein voor station Holland Spoor. Verser, gezonder én lekkerder. Hun motto klinkt ons als muziek in de oren. Wij namen een falafelsalade en een broodje avocado. Je proeft bij iedere hap dat het met liefde is bereid.
Haver, Reinkenstraat 103
Club Vers, Stationsweg 136a

tasShopper
Met al dat gestruin door 070 heb je wel een goede tas nodig. Eigenlijk zijn we niet zo van de accessoires maar van O my bag werden we hebberig! De Nederlandse Paulien Wesselink stampte dit hippe tassenmerk vijf jaar geleden uit de grond. Inmiddels heeft een beetje ster een exemplaar aan haar arm hangen. Goedkoop zijn ze niet maar als je weet dat ze zonder schadelijke materialen én op een eerlijke manier in India zijn gemaakt, hebben wij het er wel voor over.
Oh my bag, Denneweg 65

saplapPitstop
Als je toch op de Denneweg loopt, duik dan even Saplab in. Een must-go voor smoothie-, slowjuice- en health-liefhebbers. Wij gingen voor de sapjes Fen-Tastic en de Carrot Care. De laatste was niet echt onze smaak (wellicht heeft het ermee te maken dat we hoopvol Carrot Cake lazen…) De Fen-Tastic daarentegen was dankzij de spinazie, komkommer, limoen en gember, heerlijk fris.
Saplap, Denneweg 8

To do!
Dat Den Haag bruist hoeven we jullie niet te vertellen. Komend weekend staan er bij ons twee evenementen op het programma die wij niet willen missen. Zaterdagavond om 18:40 uur start voor ons de Scheveningen Light Walk. Tijdens dit spiksplinternieuw wandelevenement loop je 12,5 of 18,5 km over het strand, door de duinen, bos, parken, de havens en dwars door Madurodam en Sea Life. Onderweg geniet je van spectaculaire lichtshows. Moedig de wandelhelden aan. Een dag later zijn wij rondom de grote kerk te vinden voor de Wintermarkt. Naast de vele kraampjes ontbreken zelfs de Dickens-figuren niet.
Scheveningen Light Walk: zaterdag 10 december
Wintermarkt: zondag 11 december 10-17 uur 

img_4472Verborgen parel
In de Jagerstraat zit één van de leukste restaurants van de stad verborgen. Wij werden getipt dus wilden graag weten of de jubelende verhalen over Allard terecht zijn. En om het maar gelijk te verklappen: ja, het klopt! Zo wilden wij de hele kaart wel proberen, alles sprak ons aan. We genoten uiteindelijk van krab, gnocchi, kalfswang en een grand dessert. Hadden wij thuis maar een Allard in de keuken staan…
Op ons eigen wensenlijstje staat de deze maand geopende Seafoodbar Vigo. Of het hier net zo lekker is als het lijkt gaan we snel testen.
Allard, Jagerstraat 6
Seafoodbar Vigo, Aert van der Goessstraat 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *