Aan leuke restaurants geen gebrek maar Den Haag heeft er slechts twee met een ster. Nieuwkomer 6&24 steekt hun ambities niet onder stoelen en banken en wil het culinaire niveau naar boven halen.

Sfeer

En als je bij driesterrenrestaurant De Librije hebt gewerkt zijn die ambities er niet voor niks. Het stel Saskia de Kuiper en Rik van de Laar besloot voor zichzelf te beginnen en opende in februari de deuren van 6&24 in de Nobelstraat. Over de inrichting is duidelijk nagedacht, de warme, natuurlijke sfeer spreekt ons gelijk aan. Het restaurant bestaat uit 3 niveaus en wij krijgen een tafeltje bovenaan en kunnen alles goed overzien.

Krab

Terwijl we van twee amuses genieten bekijken we de kaart. Het 4 gangen menu (€ 45) wint het bij ons niet van à la carte kaart en even later staat het voorgerecht op tafel: kalfstataar & krab. De borden zijn prachtig opgemaakt en alles smaakt voortreffelijk. We drinken er een frisse chablis bij en genieten van deze culinaire verwennerij.

6&24

6 of 24

Terwijl we op het hoofdgerecht wachten filosoferen we over de herkomst van de naam. Zal het iets met twenty-four seven te maken hebben? Gelukkig weet de ober het antwoord, het blijkt een combinatie van de geboortedata van het stel te zijn. Hij heeft ook gelijk onze twee Rib-eyes bij zich. Leuk detail dat je bij de hoofdgerechten steeds een 6 of 24 optie kan kiezen. Zo gaan wij beide voor de Rib-Eye maar wordt die bij de 6 geserveerd met paling, zwarte rijst, koolrabi en miso. Terwijl de 24 een totaal andere combinatie heeft namelijk met short rib, aardappel, paprika, madeira.

Door een misverstand hebben we lang op het hoofdgerecht moeten wachten maar dat wordt goedgemaakt met koffie en heel veel lekkers. Bij het afrekenen werpen we een blik in de open keuken, het is een drukke avond maar we krijgen een hartelijk afscheid. Het is meer dan prima vertoeven in 6&24 dus een fijne aanwinst voor de stad!

6&24, Nobelstraat 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *