Tommy’s by Jansen is nog maar net geopend en de naam van dit kleine restaurantje gonst al door de stad. Wij trotseerden afgelopen zondag de regen en brachten deze nieuwkomer een bezoekje. Hier kregen we geen spijt van.

Gin tonics

Tommy is Tom Jansen die samen met zijn jeugdvriend en chef-kok Teun Zuurbier dit culinaire avontuur is aangaan. Aangezien Teun in de keuken van Niven en De Librije heeft gekookt zijn onze verwachtingen hooggespannen. We hebben een lekkere witte wijn besteld maar kijken jaloersmakend naar de Gin Tonics die bij de buren op tafel komen. Naar eigen recept lezen we net als de zelfgemaakte ice tea en smoothies. Terwijl we genieten van het extreem knapperige brood bestuderen we de kaart waar een mooie mix van vlees, vis en vegetarische gerechten op is te vinden. Eén van ons heeft keuzestress en gaat voor het verrassingsmenu (3 gangen 29 euro).

TommySchelp

Carpaccio is het verrassingsgerecht en dankzij de dunne bodem van filodeeg smaakt die anders dan anders. Aan de overkant verschijnen de coquilles op gepofte zwarte quinoa met een crème van pompoen op tafel. De gevulde schelp ziet eruit als een plaatje en smaakt ook voortreffelijk. Dit goede begin wordt voortgezet bij het hoofdgerecht: tweemaal runderlende met aardpeer en gepofte ui. Even zijn we teleurgesteld dat we hetzelfde hebben (daar gaat een extra proefmoment) maar wat is het lekker!
Gelukkig hebben we ruimte overgelaten voor een dessert want het warme bessentaartje met zelfgemaakt ijs hadden we niet willen missen. Ook de witte chocolade met een merengue met groene theepoeder en limoen gaat op tot de laatste hap. De zaak zit inmiddels bomvol en Tommy loopt de benen onder zijn lijf vandaan. Wij begrijpen nu waarom deze nieuwkomer zo snel en fanschare heeft opgebouwd en komen vast terug om hun lunch (broodjes, flamkuchen, salades en meer!) uit te testen.

Tommy’s by Jansen, Veenkade 19

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.