Kijk naar een gemiddeld boek of verfilming en je kan concluderen dat een deel twee eigenlijk altijd tegenvalt. Gelukkig is dat bij deze opvolger van Bistrot* de la place op de Plaats een ander verhaal. Eigenaar Marc Cruellas maakte plek voor Palmette en vertrok zelf een half jaar later naar een kleine pijpenla in de Maliestraat. Hier opende hij zijn culinaire deel twee: Le Bistrot deux la place.

Franse sterren
Wij zijn er op een vrijdagavond en krijgen een hartelijk welkom. We kijken gelijk onze ogen uit, de wanden hangen vol met foto’s en posters van Franse sterren. We nemen plaats aan een typisch bistro tafeltje met geblokt tafelkleed. In een oogwenk staat er een lekkere sauvignon blanc met olijven en brood voor onze neus. Ondertussen bestuderen we de menukaart en we wanen ons helemaal in Frankrijk. Je kan een wisselend 3 gangen menu voor 39,50 kiezen maar de gerechten op de kaart zien er ook erg verleidelijk uit: oesters, escargots, niertjes en confit de canard.

Chansons
Wij beginnen met coquilles en uiensoep en begrijpen waarom hier alle tafeltjes bezet zijn: volle borden en een gezellige sfeer. Ook onze tournedos en quiche zijn prima gerechten zonder de liflafjes en schuimpjes. Als we aan het hoofdgerecht zitten pakt Marc de microfoon en zingt France chansons. Later blijkt dat voor deze live-show 5 euro p.p. in rekening wordt gebracht. ‘Dat is alleen op vrijdag en zaterdag en bedoeld voor de pianist.’ Aangezien wij heerlijk mee te zaten deinen op La ballade des gens heureux is dit voor ons geen punt.

Ons toetje schiet erbij in. Hier doen ze duidelijk niet aan het populaire deelconcept en na al die volle borden voor je neus sluiten we slechts af met een espresso. We lopen tevreden de deur uit en neurieren de hele weg naar huis Non Non Rien N’a Changé.

Le Bistrot deux la place, Maliestraat 9

*Je leest het goed, Bistrot met een t op het eind is geen spelfout. Omdat het een stille t is wordt die letter vaak weggelaten maar hier doen ze alles graag op de originele Franse manier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.