Onze eerste blog op bestelling. Vriendin Dorine stelde ons de vraag waar ze haar man mee naartoe moet nemen op Valentijnsdag. Nou wij weten wel wat restaurantjes waar je gegarandeerd in de watten wordt gelegd:

We gaan ervan uit dat de liefde wel wat mag kosten. Met een 3 gangenmenu en een flesje wijn ben je bij deze Haagse toppers zeker 100 euro kwijt maar dan heb je wel een culinaire avond gehad. Voor de romantiek moet je alleen zelf zorgen.

Chique Mexicaan
Vergeet die tortilla’s, burrito’s en nachos. Bij Ruiseñor maak je kennis met een andere kant van de Mexicaanse keuken. Dit kleine restaurantje in de Denneweg heeft geen menukaart en is het domein van chef Alberto Nol. Hij zorgt voor bijzondere combinaties en ware smaaksensaties. Van zalm met koffie tot oesters met Margarita en allemaal even mooi gepresenteerd. Niet een goedkoop avondje uit (mede door de wijnen) maar hier heeft de chef duidelijk liefde voor het koken!
Ruiseñor, Denneweg 120a

Uit eigen tuin
We blijven even op de Denneweg. Hier kan je dineren bij een BIB Gourmand restaurant. (inspecteurs van de MICHELIN gids vinden het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding). Oogst heeft een kaart met 10 gerechten en veel van de ingrediënten komen uit eigen moestuin. Voor een aperitief, 3 gerechten, 1 dessert, 4 bijpassende wijnen, water en koffie/thee betaal je 59,- p.p. Dat is nog eens overzichtelijk.
Oogst, Denneweg 10B

Voor wijnfans
Als de eigenaren van Bouzy Wine & Food (dat drie deuren verderop ligt) en restaurant Villa la Ruche de handen ineenslaan moet je wel iets moois krijgen. Dat klopt want bij Bistro Vertus draait het allemaal om goede bistrogerechten met heerlijke wijnen. Voor lastige kiezers zoals wij is er gelukkig een Chef’s menu. Voor 29,50 p.p krijg je vier gerechten om samen te delen. Hoe romantisch is dat?
Bistro Vertus, Mauritskade 95

Parel in het centrum
Lekker eten, fijne bediening en een goede sfeer. Brasserie Chapter het allemaal. Hij staat in de keuken, zij in de bediening. Je kunt rekenen op de volle aandacht van een enthousiast stel, maar bovenal ook heerlijk eten. De kaart is Frans georiënteerd en overzichtelijk. Mocht je nog niet overtuigd zijn, in de gouden pollepel van het AD scoorden ze een 8.
Brasserie Chapter, Annastraat 17

Verse vis
Bij Catch aan de haven van de familie Simonis kom je zonder reservering niet binnen. En iedereen die er al is geweest weet waarom: een hippe zaak en een kaart vol lekkers. Hier eet je sushi en kreeft en proost je met een glaasje champagne op de liefde. Puur genieten, alleen de bediening mag wel wat scherper zijn.
Catch, Dr. Lelykade 43

Samen delen
Als je er van houdt om van ieder bord een hapje te nemen én op een trendy plek wilt zijn, dan zit je goed bij Jamey Bennett. Begin de avond met een cocktail in een van de chesterfields, De rauwe tonijn pizza, de krabkoekjes en de ceviche zijn voor nu onze favorieten. Sluit de avond in stijl af met een mojito mango.
Jamey Bennett, Plaats 11

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.