Weet je nog dat we zijn gestart met een programma van drie maanden bij Body Tec Lounge in het Haagse Statenkwartier? We zijn ruim een maand onderweg. Je bent vast benieuwd hoe het gaat én of we vooruitgang boeken?

IMG_1201 1We hebben er inmiddels allebei 10 sessies van ieder 20 minuten opzitten. Twee keer per week melden we ons met plezier voor een Electro Muscle Stimulation (EMS) training. Na een half uur staan we met een voldaan gevoel weer buiten.

De intensiteit van de trainingen is flink toegenomen. De oefeningen gaan ons gemakkelijker af, ook al worden de impulsen per keer heftiger. We moeten bekennen dat er flink wordt gezweet. Ook spierpijn is regelmatig aanwezig. En eerlijk is eerlijk, stiekem voelen we ons behoorlijk fit.

Nog even voor de degene die niet helemaal op de hoogte is. Met Body Tec train je met een speciaal pak aan. Dit pak is aangesloten op de elektriciteit. Tijdens de oefeningen krijg je continu kleine impulsen, die voelen als trillingen. Deze impulsen activeren je spiergroepen extra. 20 minuten Body Tec staat gelijk aan drie uur gewone krachttraining.

FullSizeRenderWe moeten toegeven dat we meer hadden verwacht van de eerste meetbare resultaten. Ons gewicht is na 10 trainingen niet met kilo’s afgenomen en ook het vetpercentage is nagenoeg stabiel gebleven. Wel is het spierpercentage met 0,3% gestegen. Alle kleine beetjes helpen zullen we maar zeggen. We moeten onze verwachtingen gewoon wat bijstellen. Wat is nu vijf weken sporten?

Nu realiseren we ons wel dat vanwege het mooie weer het terras regelmatig heeft geroepen. En we daar geen nee tegen hebben gezegd. Dus dat zou best een en ander kunnen verklaren. Ondertussen lopen we de hele dag te sjouwen met een flesje water. Want het blijkt dat ons lichaamsvochtpercentage best wat omhoog mag.

Al met al zijn we lekker bezig, hebben we er lol in en zouden de eerste effecten zich aandienen als we de momenten op het terras enkel water drinken. We gaan gewoon fanatiek verder.

Wordt snel vervolgd.

1 reactie op 5 weken Body Tec: so far so good

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *