In december ontkom je niet aan de jaaroverzichten en laten wij nou gek zijn op zulke verzamellijstjes. Wij blikken terug op onze leukste én lekkerste culinaire ontdekkingen van 2018. Vandaag de bijzonderste lunchplekjes van Den Haag.

Yoghurt Barn

Lunchen met yoghurt? Sinds we dat bij de Yoghurt Barn deden vinden we dat doodnormaal. In dit tentje op de Plaats staat duurzaam, biologisch en eerlijk eten centraal. Wij kozen voor een Brownie Bango lunch en kregen een volle kom met magere yoghurt, stukjes brownie, mangoblokjes en walnoten. En ja, dit is verrassend lekker. Maar ze hebben nog tientallen andere combinaties: wat dacht je van munt, komkommer, pistache? Wij gingen voor het all day lunchmenu, met een koud aardbeiensapje en een stuk bananencake.
Vergeet hier niet in de zomer te komen, op hun grote terras zit je heerlijk (met uitzicht op de Hofvijver).
Yoghurt Barn, Plaats 25, Den Haag
Yoghurt Barn

Mugs and mermaid

Aan de Torenstraat is dit deze zomer zo’n leuk restaurantje geopend! En Mugs and Mermaids ziet er niet alleen leuk uit, de hapjes zijn ook nog eens origineel! Het motto is hier “Always trying to be healthy, but murmaids need sugar too.” Dit betekent frisse en gezonde dingen op de kaart. Wij slurpten een Fruit up & Pink Panther leeg en aten een Say Cheese en Barbapapa broodje. De kruidenkaas is blauw en ze gebruiken meer natuurlijke kleurpoeders. Need we say more?
Mugs and Murmaids, Torenstraat 79, Den Haag

Brasserie Up

Brasserie UP in de Javastraat oogt als een doodgewone lunchroom maar dat is het zeker niet. Ex-verslaafden werken hard in de bediening en in de keuken. Jij een goede lunch, zij een tweede kans. De vrolijke groen-wit gestreepte luifel valt op in de drukke Javastraat. Als je hier binnenstapt zie je houten stoeltjes, kleurige tegeltjes aan de muur, een krijtbord met de specials, vrolijke placemats en verse bloemen op elk tafeltje. Hier komen geen culinaire topcreaties uit de keuken maar kom je voor goede broodjes, lekkere salades en warme soep. Alles gemaakt door mensen die hier aan een betere toekomst werken. Alleen hiervoor zou iedereen eens deze sympathieke lunchroom moeten binnenstappen.
Brasserie UP, Javastraat 69a Den Haag
Brasserie UP

Bartine

Vergeet het doorsnee Hollandse (hipster)broodje. Ga een keer voor een out-of-the-box lunch bij Bartine. Wij proberen een Kuku Sabzi (ja, dat…). Dit is een Perzische fritatta met verse kruiden, een spicy toevoeging en labneh, een romige Libanese yoghurtdip. We voegen enkele schijfjes van onze grote vriend, avocado toe. En bestellen ook een Spaanse tortilla met venkelzaad, gerookte paprika, parmaham en tijm. Voor iedereen die eens wat anders wil dan brood of salade ben je in dit tentje in het centrum aan het goede adres.
Bartine, Herengracht 11, Den Haag
Bartine

HUmmUS

In het nieuwe tentje HUmmUS in de Prins Hendrikstraat draait het natuurlijk maar om één ding. Juist ja, kikkererwtenpuree! Voor ons geen bescheiden lunch, we laten de baba ganoush, hummus shoarma (van de vegetarische slager), zoete aardappelfrietjes en de flatbread pizza aanrukken. En ja hoor, we wanen ons even in het buitenland. En de hummus? Die vinden we terug in elk gerecht en is heerlijk!
HUmmUS, Prins Hendrikstraat 60
HUmmUS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *