‘No plan is the best plan.’ Met een kleine camper en 15 vakantiedagen rijden we richting Franse bestemming onbekend. Voor een controlfreak is het even wennen. Maar het gevoel van volledige vrijheid is onbetaalbaar. Iedere dag brengt een nieuwe verrassing, een onvergetelijke ervaring en veel plezier. Ga mee op ontdekkingstocht kriskras door Frankrijk. Langs bekende én onontdekte plaatsen. 


Normandie: Noron-la-Poterie
Onze rondreis start met geschiedenis. Op 6 juni 1944 landen tienduizenden geallieerde soldaten op de Franse kust. Met D-day kan de bevrijding van Europa beginnen. Een indrukwekkend bezoek aan de stad Arromanches, Omaha beach, militaire musea en de Amerikaanse begraafplaats zet ons met beide benen op de grond.
Camping: Aire Naturelle du Moulin Foulon

Auvergne: Saint Germain de Salles
We laten ons in de Auvergne positief verrassen door de schoonheid van het middeleeuwse Vichy. Als je goed kijkt zie je hier nog vrouwen in japonnen paraderen op weg naar hun kuuroord. Wij vermaken ons ‘gewoon’ op slippers, maar worden blij van de architectuur die als je goed kijkt nog steeds luxe en welvaart uitstralen.
Camping: Domaine les gandins

Hautes-Pyrénées: Aucun
Hoge bergen vragen erom bedwongen te worden. In de Pyreneeën gaan de wandelschoenen aan. We worden flink aan het werk gezet. Maar genieten van de rust, natuur en continu overvliegende roofvogels. Uitgeput smaken de Franse wijntjes nóg beter.
Camping Azun nature 


Baskenland: Ainhoa
Vlakbij de Spaanse grens vind je in een Toscaans ogend heuvellandschap Ainhoa, een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Geen dorp waar je je veel van moet voorstellen, maar wel een waar je ook in het hoogseizoen ontspannen kunt verblijven. Maar hé, je zit wel binnen een kwartiertje aan de kust en het Spaanse San Sebastian is om de hoek. Wij lunchen onder andere aan zee in Socoa, vlakbij het populaire Saint Jean de Luz. 
Camping Harazpy


Dordogne: Douville
De populaire Dordogne heeft bij ons de bijnaam ‘het grote niets.’ Je kan hier kilometers rijden zonder iets interessants tegen te komen. Of je moet dolblij worden van uitgestrekte graanvelden. Wij niet bepaald. Gelukkig maakt het middeleeuwse Bergerac het een en ander goed. En de heerlijke kanoriviertjes natuurlijk.
Camping Lestaubiere


Haute Savoie: Saint Jorioz
We willen nog meer bergen. Dus op naar het meer van Annecy. Wat maakt het uit dat deze laatste stop weer 600 kilometer rijden is. Kriskras door Frankrijk nemen we letterlijk. Maar wandelen, vliegen, fietsen, zwemmen en relaxen het is aan dit meer allemaal een groot feest. En die duik rond borreltijd goud waard.
Camping Le Cretoux 

Afwijken van de gebaande paden raden we iedereen aan. Het brengt je op bijzondere plekken en levert mooie ervaringen op. Als je kiest voor nét even anders, is deze manier van reizen ook in het hoogseizoen geen enkel probleem. Onze atypische en geheel niet logische roadtrip door Frankrijk was een groot succes. Gelukkig hebben we de wijn nog..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *