Achterover leunen op het strand met een boek? Nee joh, wij pakten het deze week anders aan. We leerden de fijne kneepjes van het boogschieten, liepen als  ware acrobaten over een slack line en sloten deze actieve dag af met een heerlijke picknick.

Als een koorddanser
Slackline is een ultieme strandsport waarbij de kunst is te balanceren op een gespannen band. Het bleek knap lastig om de overkant te halen maar het schijnt dat hoe vaker je dit oefent, hoe beter het gaat. En dat we dit vaker gaan doen staat vast. Al is het alleen al omdat je met slacklinen je evenwicht, coördinatie, uithoudingsvermogen, spierkracht en de samenwerking van spieren verbeterd. Wellicht zie je ons volgende zomer zelfs truckjes uitvoeren..
IMG_1661

Net als Robin
Ook bij boogschieten bepalen techniek en coördinatie het succes van je schot. Wij voelden ons op het strand bij IJmuiden met een professionele handboog een echte Robin Hood. Al snel bleek dat deze sport ons beter ligt dan Slacklinen. Bij de derde poging werd de roos al geraakt. Toen de schijf werd verruild voor een aubergine (net iets makkelijker dan een appel) wisten onze pijlen het doel te vinden. Ook de andere deelnemers hadden succes met het schieten. Een aanrader voor een sportief uitje op het strand met bijvoorbeeld collega’s.
IMG_1854

Tijd voor wijn!
Van al dat sportieve gedoe op het strand krijg je dorst. Wij waren goed voorbereid en hadden een tas vol lekkers mee. Met een zelfgemaakte zomerse salade en een fles koude rosé zagen we de zon zakken in de zee.
IMG_2091

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.