Januari voelt voor ons alsof je opnieuw kan beginnen. Heerlijk zo’n schone (telefoon)agenda met nog volop lege weekenden en zonder plannen. Maar niet voor lang! Wij hebben de leukste Haagse evenementen van 2018 voor je op een rij gezet.


Kampvuur aan zee
Dit jaar vieren we dat Scheveningen 200 jaar bestaat en daarbij hoort een gloednieuw festival. Tijdens Bonfire Beach Fest geniet je van concerten bij het kampvuur van het Zuiderstrand tot het Zwarte Pad. Daarnaast kan er gesport worden en ontbreken de hapjes niet. Kortom: drie dagen feest voor jong en oud. En dit nieuwe festival opent ook gelijk het strandseizoen.
Bonfire beach van 20 t/m 22 april

Bloemenpracht
Oké, lang niet zo avontuurlijk maar oh zo mooi: de Japanse tuin. Op landgoed Clingendael is deze bijzondere plek slechts acht weken per jaar geopend. Alleen dan kan je deze speciale bloemen, planten, stenen en bruggetjes rustig bekijken. Wil je ook deze rustgevende oase bezoeken? Dat kan in 2018 van 28 april tot en met 10 juni. En in het najaar van 13 oktober tot en met 28 oktober.

Voor de sportievelingen
Op 11 maart is de stad weer onbereikbaar door de NN City Pier City Loop. Voor het eerst vindt daarvoor, op 9 maart, de City Pier Night Walk plaats. Een sfeervolle, muzikale, tien kilometer lange wandeltocht vanaf het Malieveld naar het strand. Bij ons staat ook de Urban trail op 24 juni genoteerd. Hier ontdek je al rennend Den Haag op een compleet andere manier. Lees hier ons avontuur van vorig jaar terug. En met potlood staat de Meeuwen Makrelen Loop genoteerd. In december loop je 10 Engelse zeemijlen (16,1 km) door het zand. Het is een pittig parcours maar wel bekroond tot de leukste loop en daarom staat hij toch op onze to do list.

Slapen op het strand
Dat wij kampeerliefhebbers zijn wist je vast al. Daarom mag op dit lijstje de StrandKamping niet ontbreken. Van mei tot en met september kun je overnachten in één van de 100 panoramatenten die op het strand staan. De tenten hebben een doorzichtige koepel zodat je ’s nachts naar de sterren kunt kijken. En bij het ontwaken kun je de dag beginnen met een duik in zee. Hoe leuk is dat!
Binnenkort staat hier meer informatie.

Zeilboten kijken
De legendarisch Volvo Ocean Race zal in juni 2018 voor het eerst in de historie eindigen in Nederland. Na 46.000 gezeilde zeemijlen is Den Haag de plek waar gefeest kan worden. Bewonder de boten van de zeilers, doe mee aan verschillende watersportactiviteiten of geniet van optredens in het Zuiderstrandtheater. Er worden 400.000 mensen verwacht en de finish zou natuurlijk extra leuk zijn als één van de twee Nederlandse boten hoog eindigt. Van 23 juni tot en met 1 juli is de Scheveningen Haven dus the place to be.

Cultuur snuiven
Er komt weer een Museumnacht in Den Haag. De definitieve datum is nog niet bekend maar het is doorgaans het derde weekend in oktober. Dus dan hebben we eerst nog het Uit festival Den Haag. Hier krijg je een voorproefje van het nieuwe culturele seizoen. Denk aan tientallen (gratis) optredens, straattheater, muziek en lekker eten en drinken! Wij genoten eerder van diverse uitvoeringen op het podium en laten ons in 2018 ook graag verrassen.
Begin september drie dagen lang.

Jazz at Sea
Muziekliefhebbers opgelet: Den Haag krijgt eindelijk weer een groot jazz-festival. North Sea Jazz keert (een soort van) terug maar met Jazz at Sea dan in een andere jasje. Van 26 t/m 28 oktober 2018 vormen het Kurhaus, de Pier, Circustheater, Holland Casino en Pathé Scheveningen een festivalterrein voor een breed publiek.

En dit is natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg. De hofstad is met 118 evenementen op jaarbasis de vierde ‘evenementenstad’ van het land. Dat bleek uit de G50 Evenementen Monitor van Respons. Wij houden je natuurlijk op de hoogte van de andere leuke activiteiten in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *