Het is inmiddels wel duidelijk dat wij graag buiten de deur eten. En we hebben weer wat goede tentjes ontdekt. Wat dacht je van een restaurant op wielen, de lekkerste burger, een top italiaan en de perfecte borrelspot?

Rijdend restaurant
Je hebt De Hoftrammm vast al eens zien rijden. Wij stapten twee weken geleden in deze omgebouwde tram en het was een fantastisch culinair ritje. De hyperactieve kok Pierre Wind reed helaas niet mee maar zijn vervanger toverde de lekkerste dingen op tafel. Wat dacht je van een soepje waar je een vishengel bij krijgt, een tok-tok-taartje een toetje met een wortel thema? Terwijl je zit te genieten van het eten, rij je de hele stad door. De rit duurt ruim twee uur en bracht ons van het centrum van de stad naar Scheveningen en de Schilderswijk. Maar de route verschilt per dag dus je kan zelfs in Voorburg belanden. En aangezien ook de wijnglazen royaal worden bijgeschonken zien ze ons zeker terug.
Opstapplek Kerkplein
IMG_0851

Denneweg borrel
Een van onze favoriete spots op de Denneweg is Walter Benedict. Vanaf ons voorkeursplekje voor het raam kijken we schaamteloos naar de voorbijgangers. Op tafel staat een overheerlijke flammkuchen met blauwe kaas en vijgen en camembert uit de oven. Een echt ‘borreldiner.’ Wel even reserveren. Anders word je ook enkel één van de voorbijgangers.
Denneweg 69A

image1

De lekkerste burger
BIT prijkt al weken bovenaan de Gouden pollepel test van de Haagsche courant. Vooral de kreeftensoep en de burger moeten geweldig zijn. Dat hebben we natuurlijk getest. De zaak zit elke avond bomvol dus reserveren is een must. De kreeftensoep is inderdaad heerlijk net als hun hamburger. Helaas viel de Rib Roast voor 2 personen tegen, van taai en lauw vlees worden we niet blij. Maar we komen zeker terug en bestellen dan allemaal soep en burgers!
Buitenhof 39
Bit

Viva Italia!
GESLOTEN – Achter de bouwput op de Toussaintkade zit de italiaan Zio Ciro verborgen. De bruschetta die je bij binnenkomst krijgt is goddelijk en ook het eten wat daarna op tafel verschijnt is van dit niveau. Wij begonnen met een royale antipasta. Daarna ging het verder met pizza en pasta. De Fettuccine Flambé zullen we niet snel vergeten omdat deze aan tafel werd bereid in een enorme Parmezaanse kaas. Als de bouwwerkzaamheden zijn afgelopen ligt de terrasboot ook weer op zijn plek en daar doen we dit Italiaanse avondje graag nog eens over.
Toussaintkade 8

FullSizeRender (3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *