Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien en de terrasjes staan dient zich die eeuwige vraag aan: wat gaan we dit seizoen drinken? Zaten we voorgaande jaren aan gin tonics en mojito’s te lurken. In 2016 drinken wij dit en moet je dit bestellen:

Vermout
Vermout (spreek je uit met een oe-klank) gaat het zomerdrankje van 2016 worden. Tja, erg enthousiast werden wij hier ook niet van. Zeker omdat Martini het favoriete drankje van oma is. Maar vermoutbars zijn op dit moment hot in Barcelona (de stad die ook de gin-tonics groot maakte). Ook in Amsterdam is de eerste vermuteria bar geopend. Deze zomer ontkom je dus niet aan dit bitterzoete drankje op basis van wijn en botanicals. Wij gaan het bij ons volgende terrasbezoek in ieder geval bestellen.
Vermount

 

De wijn slushie
Als kind waren wij dol op slushies dus je begrijpt dat wij stonden te juichen toen we van de wijn variant hoorden. Het recept is ontzettend makkelijk: je favoriete fruit en wijn in de blender gooien (waarom zijn wij niet dit op dit idee gekomen?). Gisteren dronken we ons eerste brouwsel en het is het perfecte zomerdrankje. Wij hadden ananas en mango in stukjes gesneden en hier een fles muscaat wijn aan toegevoegd. Even in de blender en dan zes uur in de vriezer koelen. Vervolgens maak je de bonk ijs met een vork een beetje los en kan je genieten van je slushie 2.0. Kijk hier voor meer inspiratie en recepten.
FullSizeRender

Eiber!
Heb je het al gehoord? Den Haag heeft er een nieuw biermerk bij. Jasper van den Burg leerde het brouwvak bij Het Brouwcafé in Scheveningen en heeft inmiddels zijn eigen speciaalbier gemaakt: Eiber! Dit is een sjiekere benaming voor ooievaar. De eerste 500 liter Eiber Hof Blond is gemaakt en te koop bij Slijterij De Markthof aan de Gedempte Gracht. Wij hebben gelijk twee biertjes gekocht en getest in het lentezonnetje aan zee. Wij zijn fan! Binnenkort komt er ook een donker biertje bij De Baron dus ook die moet worden geproefd.
EiberGebrouwen door vrouwen
Maak kennis met Tessel en Do, twee zussen uit Amsterdam die sinds 2013 bier maken. En wat begon als hobby is gewoon nu hun baan. Wij werden nieuwsgierig en kochten bij Marqt hun Gin Weizen. En wat was die lekker fris! Mocht je hun andere biertje de Tricky Tripel al kennen, laat ons weten hoe die smaakt.

De bierzusjes waren afgelopen weekend in Den Haag op het bierfestival op de Grote Markt waar we eerder over schreven. Leuk dat de dames net zo dol zijn op deze stad als wij:
12985448_1578677785777091_5808431089081075093_n

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *