We zagen The Revenant in de bioscoop, liepen in de V&D toen het nog kon, juichten voor ADO, ontdekten een nieuwe bar en ontmaskerde De Mol. Maar hier gaan we vandaag niet over schrijven. We bespreken liever de 5 dingen die we deze week hebben geleerd:

Doe maar één glaasje
Volgens Britse onderzoekers zitten in champagne stoffen die kunnen voorkomen dat we later Alzheimer krijgen. Aangezien wij de wetenschap serieus nemen, ploppen we vaker een flesje open.

Kijk eens om je heen
Het Gemeentemuseum, Fotomuseum en het Museon zien we regelmatig van binnen. Maar dat ronde gebouw daarachter? Tja… Hoe kortzichtig kun je zijn. Inmiddels hebben we het Omniversum wel in het vizier en zijn de kaartjes in huis. Zondag gaan we eindelijk het grootste koepelscherm van Nederland bekijken. De film National Parks Adventure ging dinsdag in première en laat de mooiste Amerikaanse nationale parken zien. Oneindige landschappen, woeste rotsformaties, canyons, geisers en rivieren. Here we come!
Oordeel zelf en de mooie foto boven het artikel is St. Mary’s Lake in Glacier National Park.

Lekkere Sushi haal je hier
Als sushiliefhebbers hebben we inmiddels bij elke Japanner in de stad besteld, maar tevreden zijn we niet. De kwaliteit is wisselend maar sindsdien we De sushimeisjes hebben ontdekt, zoeken we niet meer verder. Nicole Dessing en Lisa Sassen begonnen hun sushi te verkopen in de kapperszaak van Lisa’s moeder, inmiddels hebben ze een heus sushi imperium. We hebben hier nu drie keer gegeten (bestel via hun eigen site en je betaalt minder dan bv. via Thuisbezorgd). En heel snel opent hun winkel in de Prins Hendrikstraat inclusief een aantal tafeltjes voor wie daar wil eten. Ze worden bezorgd door een leuke jongen op de fiets.

Zo regel je concertkaartjes
Of nou Beyoncé, Adele of Madonna naar Nederland komt, noem een wereldster en wij grepen mis. Svenja had dankzij haar vriend bij Coldplay wel succes en gaf Barbara (de Bruce fan) advies. En het werkte! Zijn tips: open verschillende browsers, sluit andere internet verbruikende programma’s af, zorg dat je een account hebt aangemaakt (en vergeet dan niet het bijbehorende wachtwoord) en heb je bankpas bij de hand. Vrijdag om 10:00 was het grote moment aangebroken en na 25 zenuwslopende minuten was het raak. 14 juni zien we The Boss op ‘ons’ Malieveld. Ga je ook? Laat het ons weten!

Ontbijten moet, punt
Stiekem wisten we het al, ontbijten is goed voor je. Nu de Universiteit van Bath heeft bewezen dat een ontbijtje ervoor zorgt dat mensen overdag actiever zijn en dat ze gedurende de rest van de dag minder eten, slaan we het echt nooit meer over. En voor dit makkelijk en lekkere recept hebben we ’s morgens wel tijd.

ontbijtsmoothie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.