Wij zijn dol op de borrels, etentjes, gedichten, cadeaus, versieringen en afspraken die december met zich meebrengt. Toch snakken we ook naar rust. Die relax momenten pakken wij door naar een scherm te staren. De leukste bioscoop én tv-tips op een rij!


Publieke Werken

Voor de roman Publieke werken won Thomas Rosenboom in 2000 de Libris Literatuur Prijs. En zoals bij veel bestsellers betekent dat tijd voor een filmversie. Het huis van een
vioolbouwer (Gijs Scholten van Aschat) moet wijken voor het Victoria Hotel. Zijn neef Anijs (Jacob Derwig) heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten gewerkt. Hij zoekt een uitweg. Leuk om te zien hoe Amsterdam er in 1888 uitzag. Het was wel even slikken dat het einde totaal anders is dan Rosenboom had bedacht.

heart of the sea 2

The Heart of the Sea
Met de zee als achtertuin konden we natuurlijk niet om The Heart of the Sea heen. Je wordt meegenomen naar 1820 waar het schip Essex wordt aangevallen door een enorme walvis. De mannen proberen wanhopig de kust te bereiken én zinnen op wraak op de walvis. Oftewel het verhaal waarop Moby-Dick is gebaseerd. Lekkere actiefilm vol beukende golven, stoere mannen (Chris Hemsworth!) en de zoektocht naar voedsel.

Bridge of spies

Bridge of Spies
Zin in een spannende oorlogsfilm van Stephen Spielberg mét Tom Hanks in de hoofdrol? Ga dan naar Bridge of Spies. Hier moet een verzekeringsadvocaat een Russische spion verdedigen. Dit brengt hem in Berlijn waar hij tijdens de Koude oorlog een onmogelijke missie van de CIA krijgt. Door Saving Private Ryan, Catch Me If You Can en The Terminal weten we dat een samenwerking van deze top- acteur en regisseur een bioscoop hit oplevert.

Star wars

The Force Awakes
Volgens onze mannen mocht Star Wars The Force Awakes niet in het lijstje ontbreken. En omdat IEDEREEN het over deze film lijkt te hebben (zelfs in de H&M hangt de damesafdeling vol en Max factor heeft een special Star Wars mascara ontwikkeld) ontkomen ook wij niet aan de Star Wars-gekte. De film begint natuurlijk net als zijn zes voorgangers met: ‘Lang geleden, in een sterrenstelsel ver, heel ver weg’ en neemt je daarna mee in de wereld van Yoda, Luke Skywalker, Darth Vader, Prinses Leia en Han Solo.A WALK IN THE WOODS

A Walk in the woods
We wilden gelijk de natuur in rennen na het zien van A Walk in the Woods. Hier besluit Bill Bryson (Robert Redford) opeens de Appalachian Trail, een van de langste wandelpaden ter wereld te lopen. Van zijn vrouw mag hij niet alleen en alleen de norse Katz (Nick Nolte) wil deze tocht van 3.500 km door de Amerikaanse wildernis maken. Natuurlijk krijgen de twee het aan de stok met elkaar én de natuur.

retro-tv-
Ben je meer een bankhanger? Zet deze data in je agenda:

Het bakfestijn is weer begonnen. Nu helemaal gericht op de feestdagen! Heel Holland Bakt Kerst gaat 23 en 30 december verder.

Wij houden het nooit droog bij de kerstspecial van All You Need Is Love op 24 december

Normaal zijn we niet van het boerenleven maar we zijn erg nieuwsgierig hoe het gaat met Tom, Geert, Jan, Bertie en Theo. De Boer zoekt Vrouw special is zondag 27 december

Swingende nummers, een spannende quiz en leuke weetjes. Van 26 t/m 31 december is het Top 2000 café weer geopend voor een nieuwe reeks van de Top 2000 a gogo. Als je er heen wilt moet je wel héél vroeg op. Alleen van 05:45-07:00 uur is het nog niet uitverkocht.

De juiste Mol aanwijzen is ons nog nooit gelukt. Toch wagen we vanaf 2 januari weer een poging met een nieuwe Wie is de Mol? We houden iedere week via de app onze eigen Moltalk.

Rachel-Jessica
Wil je de kerstdagen volledig op de bank doorbrengen? Met het vierde seizoen van Suits op Netflix gaat dat moeiteloos lukken. Zij de mooie jurkjes, jij je joggingbroek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *